Joomla
Rymdungarna, Nasagruppen och Observatoriegänget

 

Tycho Brahe-observatoriets barngrupper leds af astropedagogen Peter Hemborg, og träffas varannan onsdag kväll på observatoriet, där de gör experiment, lär sig om rymden, diskuterer aktuella rymdnyheter och observerar stjärnhimlen.

En årlig utflykt har blivit tradition; 2018 åkte man till Tycho Brahes ö, Ven, och i 2017 besöktes Rundetårn och Planetariet i Köpenhamn.

Grupperna är:

Rymdungarna: 6-8 år
Nasagruppen: 8-10 år
Observatoriegänget: 11-14 år.

Vil du bli en av Tychos ungar? Kontakta astropedagogen på Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen eller telefon 0731-01 89 01 (vardagar 9-12).

 

 Tychos ungar hemma hos Tycho
2018-06-04 09:34

Söndagen den 3 juni åkte Nasagruppen och Observatoriegänget till Tycho Brahe-minnena på Ven.

Läs mer...
 
2017 med Tychos ungar
2017-12-16 11:23

Detta gjorde barn och ungdomar på våra träffar under 2017.

Läs mer...
 
Avslutning på Vattenhallen
2017-12-04 11:27

bild1

Onsdagen den 29 november var det dags för avslutning för Tychos ungar, alltså Rymdungarna, Nasagruppen och Observatoriegänget. Avslutningen var på Vattenhallen i Lund. Vi var runt 35 personer, som möttes för planetarievisning och rymdkluringar.

Läs mer...
 
Tychos ungar avslutar våren
2017-06-14 06:03

vat17

Onsdagen den 31 maj var det avslutning för våren 2017 för Tychos ungar, dvs. Rymdungarna, Nasagruppen och Observatoriegänget, på Vattenhallen i Lund. Det blev planetarievisning och specialtårtor. Se vår lilla video från firandet!

Läs mer...
 
Tychos ungar i Köpenhamn
2017-05-08 09:09

Lördagen 6 maj åkte Tychos ungar till Köpenhamn. Vi besökte Rundetårn och Tycho Brahe Planetariet. Det var astropedagogen Peter Hemborgs barngrupper som slagit sig samman och tillsammans med föräldrar och våra ledare gjorde en mycket lyckad resa.

Läs mer...
 
Träff för Tychos bästa ungar
2016-10-12 20:03

alt

Onsdagen den 5 oktober träffades åter igen Tycho Brahe-observatoriets barn- och ungdomsgrupper, Rymdungarna, Nasagruppen och Observatoriegänget. Tre prova-på besökare hade vi också.

 

Läs mer...
 
Observatoriegänget hos Tycho
2015-09-03 07:11

 2015-09-03 emil mrta tycho tim elina o benjamin 5c

Äntligen träffades Tycho Brahe-observatoriet barn och ungdomar igen. Och vi var fler än tidigare, 16 stycken. Många stora leenden syntes bland barnen och ungdomarna, när de kom, och några kastade sig i famnen på varandra.

Läs mer...
 
Tychos barn avslutade våren 2015
2015-06-12 08:43

Onsdagen den 10 juni var det dags för Tyckos alla barn att avsluta våren 2015. Detta gjordes på Rymdlekplatsen i Vellinge. Vi var många, som denna soliga onsdag, samlades för årets sommarutflykt, vi var 32 stycken! Det var Rymdungarna, Nasagruppen, Observatoriegänget plus syskon, föräldrar och en astropedagog.

Barnen och deras föräldrar började kvällen med att utvärdera vårens aktiviteter. I utvärderingarna står det bl.a. att det roligaste har varit att Rymdungarna gjort vars en bild av Vintergatan med klister och sand och att vi avslutat träffarna med att göra en hand- och fotraket tillsammans. Nasagruppen tyckte att observera i teleskopen och att berätta rymdnyheter för varandra var två av topparna. Och Observatoriegänget gillade att diskutera rymden, bl.a. om aliens, eftersom  "utomjordingar är spännande!".

Därpå följde frågesport i ämnet rymdkunskap. Sex frågor hade placerats ut innan barnen och familjerna kom. Astropedagogen tyckte, att han hade tänkt igenom allt, när det gällde att vara klurig, då han satte upp frågorna. Lyckades han? Nja, innan frågesporten börjaden hade de unga och intelligenta barnen, med sina ögonen på skaft, hittat de flesta frågorna. Och svaren, som stod längst ner på varje frågesportskort, hade också noterats.

Avslutade gjorde vi med en rymdfika. På bordet stod saturnussnurror, månstenar och flygande tefat. Till det fanns det dricka i form av månvatten och marsvatten, fruktsoda, saft, vatten, kaffe och te. Alla lät sig väl smaka, och några lyckades förhandla till sig en extra snurra, sten eller tefat. På det lite lek på Rymdlekplatsen, innan alla, så smått, begav sig hem i den fina och soliga sommarkvällen. Till hösten ses vi igen. Alla barn ville fortsätta i sina grupper. Tycho Brahe-observatoriet har, nog, en populär verksamhet för barn och unga.

 
<< Första < Föregående 1 2 3 Nästa > Sista >>

Sida 1 av 3
Joomla
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates by Compass Design