Joomla
23 nov: Amatörastronomikväll
2017-11-10 13:10

IMG 0280BHar du funderat på att köpa teleskop? Nu erbjuder Sällskapet möjlighet att låna ett teleskop. Detta för att ge lite bättre förståelse för vad man kan se och göra med ett teleskop och vad som kan vara rimligt att satsa ekonomiskt. 

Under denna kväll går vi igenom grunderna för hur du hanterar teleskop. Vi har tre olika sorters teleskop till utlåning, av varierande svårighetsgrad. Syftet är att du efter kvällen skall kunna komma igång och observera.

Amatörastronomikvällarna vänder sig till både den vetgiriga allmänheten och intresserade medlemmar. Det krävs inga förkunskaper för att delta.

Mötet är kostnadsfritt, öppet för alla och är inte väderberoende. Om du bestämmer dig för att låna ett teleskop krävs dock medlemskap som kan lösas på plats via Swish.

 

Om vädret tillåter går vi ut och observerar vid slutet av mötet med låneteleskopen.

IMG 0278

Anmäl dig via mail till Den här e-postadressen är skyddad från spamrobotar. Du måste tillåta Javascript för att visa e-postadressen

Välkomna till Tycho Brahe-observatoriet den 23 nov kl 19 för en trevlig kväll och inspirerande samtal! Hur hittar man hit?

 

IMG 0282B

 
Joomla
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates by Compass Design