ADON-PHsm

Astronomins dag och natt den 8 okt fick ingen tur med vädret vilket inte hindrade massor av besökare att hitta ut till vårt observatorium. Det blev våra spännande kortföredrag som blev huvudsaken denna eftermiddag och kväll.

Vädret var denna gång inte på vår sida under 2016 års astronomin dag och natt. Molnen låg tätt både under dagpasset och kvällspasset - med ett enda litet undantag. Strax innan kl 20 skulle den internationella rymdstationen passera över våra huvuden. En intresserad skara spanande ivrigt i de få gliporna i montäcket.  Och lyckligtvis - flera påstod sig kunna se den... 

Annars var denna dag mest dedikerad till vår inomhusföreställning med en rad spännande kortföredrag. Redan på eftermiddagen hade vi gott om besökare men på kvällspasset blev det gott och fullt. Till detta bidrag icke minst en hel gymnasieklass från Kullaskolan i Höganäs, vilket ömsesidigt bidrag t ill att kvällen blev särskuilt lyckad. Parallellt tog sig vår astropedagog på sityt oefterhärmliga sätt sig an den yngsta  delen av våra besökare.

Allt som allt - trots dåligt väder - en mycket trevlig ADON-upplevelse för alla deltagare!

 

Bilder från Astronomins dag och natt på Tycho Brahe-observatoriet: