Är du beredd att ge dig ut på mörkare håll för att göra observationer eller ta astrofotografi? Då kan Vägastronomigruppen vara något för dig!

 

Vad är vägastronomi undrar ni kanske? 

Detta är ett sätt för oss att träffas och göra observationer utanför de ljusförorenade städerna och deras förorter som dominerar vårt län. Vi ser detta som ett roligare sätt att hitta små smultronställen av mörka och bra observationsplatser runt i Skåne.
Man slipper åka iväg ensam, kan dela med sig och lära sig av varandra. Vi tror detta är ett bra sätt att träffas och göra observationer tillsammans.

Alla medlemmar är välkomna, det finns ingen regelbok så kom gärna med förslag hur vi kan göra för att det ska bli så bra som möjligt.

 

Värt att tänka på

Det blir kanske lättast om man har tillgång till bil eller kan åka med någon. Främst tänker vi att man tar med sin egen utrustning, men detta är såklart inget obligatoriskt. Kanske finns det att låna av sällskapet eller bara så kan man ta med sig en kamera.

Det är svårt att planera långt i förväg då det är vädret som bestämmer till största del, så flexibilitet är bra.

 

Hur anmäler jag mig?

För att anmäla dig behöver du vara medlem. Det är superenkelt! Ansök medlemskap här.

När du är medlem anmäler du till gruppen genom att använda vårt kontaktformulär här på hemsidan eller genom att skicka ett e-mail till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Med tanke på pandemin

Det är viktigt att när vi har träffar under pågående pandemi, att alla tar sitt ansvar och inte dyker upp om man känner sig sjuk eller krasslig.

 

Filip Jönsson