Rekordmånga barn och unga mellan 6 och 14 år har träffats varannan onsdag för att dyka ner (eller upp) i rymdens fascinerande och intressanta värld. Under våren träffades 21 barn och unga och Peter H och Jon S.

Vi har börjat våra träffar med en matgåta; någonting, som både har varit kvällens fika och varit en källa till kunskap om rymden. Matgåtorna är en av de mest uppskattade aktiviteterna i alla grupperna. Under våren har barnen och ungdomarna bl.a. fått smaka på sådant som odlas på Internationella Rymdstationen (sallad och tomater) och fått smaka på vad Einstein åt till frukost (pannkakor, stekt korv och bröd med smör på). Näst sista gången fick de unga, ur en hel hög av olika livsmedel, fundera ut en matgåta till Peter, astropedagogen.

Observation genom teleskop är en annan av de aktiviteter, som de unga gillar bäst. Under våren har stjärnhimlen bjudit på både vårt planetsystem, olika färgade stjärnor och vackra nebulosor.

Rymdungarna har genomfört experiment. Vid ett tillfälle fick de, med hjälp av toalettrulle och färgpennor, göra en avståndsaktivitet, där man ser hur avstånden mellan solen och planeterna ser ut. Tur att vi har en så lång korridor, så att det fick plats!

Nasagruppen (NG) och Observatoriegänget (OG) har några stående punkter för sina träffar. En är att berätta nyheter från rymden för varandra. Det har varit mycket spännande och intressanta nyheter. NG och OG har också lärt sig mer om Svart materia, Kvinnliga astronomer och Gravitationsvågor. Dessa fakta har presenterats i form av Power Point-presentationer, där vi läst högt för varandra.

Till hösten 2016 fortsätter vi vår resa genom rymden.