IMG 8382Onsdagskvällen var det premiär på den nya satsningen "Klubbkvällar". Anders Nilsson skötte grillningen med den för dagen nyinköpta grillen.  Tanken är att varannan onsdagskväll hålla öppet för medlemmarna för att helt opretentiöst träffas. Första kvällen var en aning kylslagen men grillen blev varm i alla fall.

 

IMG 8384Medlemmarna kan alltid utgå ifrån att det finns någon ”på klubben”, dvs uppe på observatoriet. Man kan sitta och läsa en bok, läsa tidskrifter, astrofotografera eller bara prata med andra. Det är viktigt att ta fasta på detta, det pågår inget föredrag, ingen speciell aktivitet som någon har förberett. De närvarande bestämmer själva att det ska bara snackas, eller titta på en DVD, läsa en bok eller låta kameran ta bilder ute medan man värmer sig inne. Öppethållandet är alltså varannan onsdag fr o m den 23 april, starttid kl 19. Kolla kalendern på hemsidan för närmare information.

 

IMG 8380Det var inte bara klubbkväll. Samtidigt var nämligen astropedagogen också i farten med både "Rymdungarna" och "Observatoriegänget". Många skratt hördes från Peter Hemborgs grupper.