8jan 

8 jan började vi med vår nya drop-in satsning och det blev succé direkt. Vädret samarbetade med klar himmel för första gången på länge. Minst 50 besökare tog tillfället att titta på planeten Jupiter och fick en riktig aha-upplevelse.

 
Vår sekreterare Mirja Markkula gav följande personliga skildring av kvällen:
 
Kl 18 blev det redan halvfullt i stora salen - de flesta var barnfamiljer som var på Obset för första gången. Det kom mycket folk, kl 18:15 var det fullt i stora salen, Peter Hemborg drog en visning (mini) om observatoriet och sällskapet, därefter köade folk fram till kl 20 för att se Jupiter.
 
Det var så mycket folk och så kallt att teleskopvisaren Kjell nästan frös till is... det blev Jupiter och sedan var inte läge att byta objekt då det var så långa köer, framför allt barnfamiljer. Men det var många ungdomar och unga vuxna också, jag pratade med flera stycken under kvällen och fick många att intressera sig för kommande onsdagsklubbkvällar. Även någon fråga om stjärnkurs 2, berättade att anmälan ska göras för att det bara ryms ca 45 personer på stora salen.
 
Jag, Peter He tillsammans med Carina, Mikael Anderberg, Anette Johnson Schön och Kim Iskov samt naturligtvis Hans Kronkvist var med hela kvällen. 
Under tiden som folk köade (eller väntade att kön skulle bli mindre) så kördes det ett par kortare visningar samt en del youtube-filmer. Och folk köade för att fråga saker om biblioteket, låneteleskopen, medlemskapet osv.
 
A antalet besökare var nog åtminstone 50 – ingen tänkte på att koka kaffe, åtminstone Kjell skulle behövt en varm kopp...