IMG 8832

 

För första gången nånsin besöktes Tycho Brahe-observatoriet av fritidsnämndens ansvariga politiker med ordföranden Frida Trollmyr (s) och fritidsdirektören Bo Sjöström i spetsen. Under en intensiv halvtimma fick politikergänget, som anlände per buss, både se solen och solens protuberanser "live" -  tack till förevisarna Jon Saalbach och Olle Frykstam.

Därefter berättade Ulf R om observatoriets historia inne i obsis stora sal, Peter Linde gav en översikt över allt vad vi håller på med och Peter Hemborg slog ett slag för den för oss livsviktiga barnverksamheten.  Nämndsledamöterna bjöds även på kaffe och kaka! Peter, vår ordförande, tog tillfället i akt att presentera en liten önskelista, som bl a omfattade behovet av ett staket för att hålla Oxiebuset på armbågs avstånd. I gästboken tackade alla för en entusiastisk genomkörning och Frida Trollmyr spann vidare på titeln "Årets eldsjäl", som ju Peter Lindfe utsågs till av kommunen härom året: "Ni är alla äkta eldsjälar!", skrev hon.Till allra sist innan bussen embarkerades fick politikerna en snabbguidning till våra stora teleskop.

Genom åren har förhållandet till Malmö stad varit utomordentligt gott, och vi tyckte nog på ASTB:s sida att den positiva andan konfirmerades ytterligare. Dessutom kunde Peter Linde stolt meddela att vi i år, förutom stan som fortsatt hjälper oss, även sponsrats av Malmö Förskönings- och Planteringsförening liksom Sten K Johnsons stiftelse i uppgraderingen av vårt fjärrstyrda teleskop.

Nedan några bilder från det celebra besöket, tagna av Eva Dagnegård.