IMG 1429sm

11-12 augusti var TBO som vanligt öppet för meteorobservationer. Trots en störande måne och en del moln gick ingen av de drygt 100 besökarna hem besviken. Internationella rymdstationen kom programenligt och några ljusa meteorer syntes till publikens hörbara bifall.

En manstark grupp från sällskapet var på plats och genomförde programmet. Långt innan mörkets inbrott var det möjligt att med Meadeteleskopets datorkontroll hitta planeten Saturnus, som alltid är ett tacksamt objekt att visa upp.

Inomhus informerades om observatoriets och sällskapets verksamhet i allmänhet och om kvällens meteorsvärm Perseiderna i synnerhet.  En särskild barnföreställning hölls parallellt.

Väl utomhus igen inväntade vi ISS ankomst vilken inträffade exakt enligt förutsägelserna. Efterhand dök också några ljusstarka meteorer upp, något som alltid imponerar på alla närvarande.

Trots att de två kvällarna stördes av en ljusstark måne och av en hel del moln blev ändå totalintrycket mycket gott, både bland organisatörer och bland besökare.

Nedan några bilder från arrangemanget.