IMG 0729B

Så kul med alla Oxie-kids som sökte sig till oss under påskutställningens fyra dagar på Tycho Brahe-observatoriet. Det var mycket skratt och fnitter i våra observatoriehus, och det är kanske dags med sandlåda, gungor och karuseller på TBO...

Tingdamsskolans förskoleklasser och eleverna i 2A - "Fröken Gabriellas flitiga bin" - visade sig på styva linan som påskkonstnärer:

Dels gjorde de till utställningen en kollektiv "installation" med raketer och planeter - en planet bar namnet Godisplaneten!!! -, dels visade de upp prov på helt nya stjärnbilder som Clownen, Fjärilen, Fotbollen m m.

Från 2:orna kom en salig blandning av "Klonker", en festlig typ av rymdvarelser som bara barn kan komma på. Några av klonkerna bar glasögon. Materialet kom från Återskapa, ett företag i Västra hamnen med en massa överskottsmaterial.

Utställningen kompletterades med ett stort antal rymdteckningar från vårt eget arkiv, även våra egna "rymdungar" bidrog med fantastiskt tjusiga nebulosor.

Vi tror att vi besöktes av 120-150 barn med föräldrar, syskon, fastrar, morföräldrar, hundar och andra jordbor under dagarna. Ända från Blekinge kom en Oxiefamiljs föräldrar!

IMG 0742BStort tack till fröknarna Gabriella, Marianne m fl på Tingdammsskolan, som hjälpte oss genomföra projektet. Inte bara det, de hade också skickat hem lappar till föräldrarna att de måste se utställningen!?! Och många hörsammade bevisligen uppmaningen.

Runt om i Oxie syntes vår affisch, skapad av Eva Dagnegård, och vi hade en gatupratare parkerad där Galbackevägen och Observatorievägen möts. Ulf R, Jon Saalbach och Karl Palm var på plats under dagarna, Jon och Kalle visade solprotuberanser genom vårt fina Lunt-teleskop. Vernissagedagen tog astropedagogen Peter Hemborg väl hand om våra unga gäster.

Förhoppningsvis kan vi få deponerat till TBO några av de färgstarka klonkerna! Som ett litet minne från 2015:s annorlunda påskutställning.

/URJ

Bilder från fredagens vernissage: