Tycho Brahe-observatoriets populära barngrupp för rymdintresserade unga är äntligen tillbaka. Är du mellan 7 och 10 år och intresserad av att lära dig mer om rymdens fantastiska värld är detta något för dig. Vi erbjuder ett tiotal barn att vara med under ledning av vår utbildade astropedagog Peter Hemborg. 

Vi träffas varannan vecka mellan september och december på kvällstid ute på Tycho Brahe-observatoriet, och håller på 1½ timme. Du som förälder kan stanna kvar på observatoriet under det att gruppen träffas. En fortsättning till våren 2012 planeras redan.

Barnen kommer vid första träffen att få ett välkomstpaket som bl.a. innehåller ficklampa och stjärnkarta, men även lite överraskningar. Observatoriet tar ut en avgift för deltagande i gruppen. Rymdungarna 2003Där ingår då välkomstpaketet samt material för de experiment och undersökningar som vi genomför i gruppen.

Känns detta som något för dig? Då ska du skynda dig att anmäla dig till vår astropedagog Peter Hemborg på e-postadress: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. så får du mera information.

Välkommen till Rymdungarna på Tycho Brahe-observatoriet!