Tycho Brahe-observatoriets populära barngrupp för rymdintresserade unga startar en ny grupp. Är du mellan 7 och 10 år och intresserad av att lära dig mer om rymdens fantastiska värld är detta något för dig. Vi erbjuder ett tiotal barn att vara med under ledning av vår egen astropedagog.

 

Vi träffas varannan vecka mellan januari och maj 2012 på kvällstid ute på Tycho Brahe-observatoriet, och håller på 1½ timme. Du som förälder kan stanna kvar på observatoriet under det att gruppen träffas.

Barnen kommer vid första träffen att få ett välkomstpaket som bl.a. innehåller ficklampa och stjärnkarta, men även lite överraskningar. Observatoriet tar ut en avgift för deltagande i gruppen på 300 kronor. Där ingår då välkomstpaketet, material för de experiment och undersökningar som vi genomför i gruppen samt fika.

Känns detta som något för dig? Då ska du skynda dig att anmäla dig till vår astropedagog Peter Hemborg på e-postadress: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Välkommen till Rymdungarna på Tycho Brahe-observatoriet!