IMG 2234Programmet var fullt. Efter att alla hade anslutit samlades vi i auditoriet och hälsades välkomna. Vi delade upp oss i två grupper. Den ena följde med vår guide Emil Cronemyr in i Planetariet. Den andra började med pysslet. Jon Saalbach hade med sig två utmaningar som satte deltagarna på prov. Det ena handlade om att placera olika objekts avstånd från solen. Det andra handlade om stjärnbilder från olika kulturer. Efter ca 1 timme bytte grupperna aktiviteter.

Sist var det dags för fika och utvärderingar av Rymdungarna, Nasagruppen och Obsgänget. Och även anmälan till höstens aktiviteter med de tre grupperna. Och tänk! Alla deltagare fortsätter!

Fikat bestod av en 170 cm lång tårta i form av en Saturn V-raket. Carina och Peter Hemborg hade hållit på och bakat i flera dagar för att få till tårtan. På plats monterades delarna och dekorerades. Det var många imponerande utrop från deltagarna, när de väl fick se tårtan. Och man lät sig väl smaka.

Det bjöds också på special-småkakor. I dessa småkakor stod det skrivit Rymdungarna och Nasagruppen och Obsgänget. Tack till Jon Saalbach för dem.

Så var ytterligare en termin till ända. Och ytterligare en gång fick vi ha avslutning på Vattenhallen. Ett stort och varmt tack till våra vänner på Vattenhallen, som så fint tar emot oss i en spännande och kreativ miljö samt låter oss följa med på en resa i rymden. 

Nedan några bilder från avslutningen.

 

Peter Hemborg

Läs mer om Rymdungarnas tidigare träffar!