IMG 0289BDen ljusa delen av året gör ju det svårt att visa något på natthimlen. De allmänna måndagsvisningarna gör alltså uppehåll och återkommer i slutet av augusti eller början av september.

IMG 8658

 

Vi räknar med att fortsätta då och då under sommaren med klubbkvällar, i så fall som vanligt på några onsdagskvällar. Håll uppsikt i vår kalender för nästa tillfälle!

Men det betyder inte att stjärnvisningarna är helt inställda, istället riktar vi vår uppmärksamhet på en annan stjärna, nämligen vår egen sol. Vi kan visa upp både solfläckar och protuberanser! Det blir alltså ibland publika visningar av solen genom våra specialteleskop. Skriv in följande tider i kalendern, mer kan komma efter hand:

 

 

  5 juni     19-24   Naturnatt, Nöbbelövs mosse, Lund

10 juni     10-15   Oxiedagen

30 juni     17-23   International Asteroid Day

12 aug     21-00   Se stjärnfallen på TBO!

13 aug     21-00   Se stjärnfallen på TBO!

12 aug     12-19   Malmöfestivalen

13 aug     12-19   Malmöfestivalen

 

Varje år inleder vi höstsäsongen med att inbjuda allmänheten att titta på stjärnfall. Meteorsvärmen Perseiderna har sin maximala aktivitet runt den 11-13 augusti och det brukar vara en spännande upplevelse med entusiastisk publik. Mer info kommer, se under tiden 2016 års arrangemang

Samma dagar medverkar vi på barndelen av Malmöfestivalen. Vi visar solen genom teleskop och det kommer garanterat att bli många aha-upplevelser. Så här såg det ut i fjol.

Och redan den 29 juni - 1 juli medverkar vår astropedagog Peter Hemborg och Olle Frykstam på Kunskapskalaset på Tekniska museet i Malmö, där de ska stilla barnens nyfikenhet.

Vi räknar med att det kommer fler aktiviteter under sommaren så titta in här med jämna mellanrum!

PL

IMG 8658