IMG 3474lo 

 

IMG 3450Söndagen den 14 april fick observatoriet celebert besök.  Den dansk-holländska musiktruppen TrioNebula hade under hösten 2018 kontaktat oss för ett samarbete. De ville ha vår hjälp att arrangera musikkonserter i astronomisk miljö. De hade tidigare gjort en liknande turné i Holland. Tillsammans med undertecknad och Ulf R Johansson planerade gruppmedlemmen Monica Andersen hur det skulle kunna genomföras. Vi förberedde genom att rekognisera både astronomihuset i Lund och TBO. Datum för första konserten bestämdes till den 13 april i Lund och dagen därpå blev det två föreställningar på TBO.

På observatoriet började Trio Nebula med en barnkonsert. Vära rymdungar var inbjudna och vår astropedagog Peter Hemborg var inledare. Det blev en mycket trevlig föreställning där barnen bl a fick tillfälle till att inspirerade av musiken rita en teckning med rymdanknytning.

Den andra konserten lite senare på eftermiddagen var riktad till vuxna och också välbesökt. På många sätt en unik kombination av musik och vetenskap, med kosmisk inspiration. En 15 minuter lång sammanfattning med bilder, video och musik finns här.

 Och nedan lite stillbilder från de ovanliga och speciella konserterna.